Csenteri Éva-sminktetoválás-kozmetika
Csenteri Éva-sminktetoválás-kozmetika
Csenteri Éva-sminktetoválás-kozmetika
Home/Microblading -Japán technikával készített szemöldök tetoválás
Microblading -Japán technikával készített szemöldök tetoválás 2017-10-28T22:01:30+00:00

Microblading – Japán technikával készített szemöldök tetoválás

Microblading,  azaz japán kézi technika, egy régóta létező, megújuló  manuális technika a tetováló technikák között. Ez a technika a távol-keletről ered, innen az elnevezése is.  Ezt az eljárást már régóta ismerik és most, hogy a sminktetováló ipar ilyen mértékben fejlődik, az egyre természetesebb hatásra való igény újra felélesztette ezt a technikát, aminek hatására a microblading virágkorát éli.

Nos, a microblading egy manuális technikát takar, azaz a tetováláshoz nem veszek igénybe tetováló gépet, hanem a pigmentet egy speciális tetováló eszköz segítségével juttatom a bőrbe. Ez az eljárás sokkal inkább igényel biztos, tapasztalt kezet – hiszen a tetoválások alatt nem vehetők igénybe a tetoválógépek precíz beállításai -tehát nem véletlen, hogy én is évek tapasztalatai után kezdtem el ezzel a technikával foglalkozni.

Ez a technika nyújtja a legtermészetesebb hatást, hiszen a szálacskákat ultra vékony, nano tűkkel tetoválom! Ezeknek a tűknek a mérete közel 0,1 mm! A tetovált szálakat így alig, nagyon nehezen lehet megkülönböztetni az eredetitől, mivel ultra vékonyak, szálirányban és színben megegyeznek az eredeti szemöldök szálakkal. Természetesen ilyen esetben is lehet több színből elkészíteni a tetoválást, hiszen saját eredeti szemöldökünk sem csupán egy árnyalatú.

Ezt a technikát azoknak ajánlom, akik óckodnak a művi hatású tetoválásoktól, hiper természetességre vágynak!

Ez a technika leginkább azoknak jó, akiknek van szemöldök szőrzetük, viszont itt-ott hiányos, akár ívében, akár az eleje, vége. Viszont nem zárom ki azokat sem, akiknek alig, vagy egyáltalán nincsen szemöldök szőrzetük, hiszen a 0-ról is fel lehet építeni egy szálazott szemöldök tetoválást.

Ez a technika nem annyira tartós, mint egy hagyományos satír, vagy soft powder techikával készített szemöldök tetoválás,  viszont hiper realisztikus, és folyamatos karbantartással, odafigyeléssel, frissítéssel egy állandó természetes, rendezett hatást ad. Ez azt jelenti, hogy valamivel hamarabb, akár évente kell frissítésre járni vele. Ez azt jelenti, hogy a kedves vendégnek mérlegelnie kell, hogy egy tartósabb, akár 2-3 évig tartó tömörebb, kevésbé természetes hatású szemöldököt, vagy egy légiesebb hiper realisztikus szemöldököt szeretne. A kettő együtt nem megy, és ez a technikának köszönhető. Minél kisebb, adott esetben vékonyabb területre kerül pigment, annál hamarabb felszívódik a festék, tehát kevésbé tartós. Ez nem hiba, ez a technika sajátossága. Éppen ezért olajos/korpás szeborreás bőrre nem javasolt, ez a köznapi nyelven annyit tesz, hogy fénylő, zsíros, pattanásos bőrbe nem ajánlatos microblading technikával készíteni szemöldök tetoválást. Előzőleg tetovált terület elfedésére, frissítésére szintén nem alkalmas a technika. Viszont ajánlom első tetoválásnak, hiszen ebből a fajta tetoválásból még mindig lehet erőteljesebb púderes hatásút alakítani, fordítva viszont ez nem mondható el.

Elkészítése maximum 2 órát vesz igénybe. Speciális érzéstelenítőmnek köszönhetően a fájdalomérzet microblading szemöldök tetoválás közben a minimálisra csökken.